Vetarme flapjacks

    Vetarme flapjacks

    19keer bewaard
    40min


    162 personen hebben dit gemaakt

    Deze flapjacks op basis van banaan en havermout hebben een heerlijk laag vetgehalte.

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 110 gr havermoutvlokken
    • 110 gr suiker
    • 2 theelepels bakpoeder
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 100 gr rozijnen
    • 225 gr banaan, gepureerd
    • 4 eetlepels magere melk
    • het wit van 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:40min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. De droge ingrediënten mengen. In een aparte kom banaan, eiwit, melk en vanille mengen en vervolgens door de droge ingrediënten kloppen.
    3. Ong. 35 minuten op een licht ingevette of met bakpapier belegde plaat van 23x33 cm bakken. Laten afkoelen en in repen snijden en eventueel met kaneel of suiker bestrooien.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Ik doe er iets meer havermout in, omdat het anders te nat blijft naar m'n zin, maar iedere week maak ik dit wel. - 20 jan 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren