Beef Korma

    Beef Korma

    4keer bewaard
    1uur15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Dit beef korma recept is een absolute hit in mijn familie. Het duurt niet lang om de curry kruidenmix zelf te maken, en het is echt is wat gerecht apart maakt. Serveer met basmatirijst of naanbrood.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Curry pasta
    • 1/2 eetlepel koriander zaden
    • 1/2 eetlepel komijnzaad
    • 1/2 theelepel kardemom zaden (niet de peul)
    • 1/2 theelepel paprikapoeder
    • 3 hele kruidnagels
    • 2 eetlepels water
    • 2 eetlepels gemalen amandelen
    • 2 knoflookteentjes, geplet
    • 1/2 eetlepel gemalen gember
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/4 theelepel gemalen kaneel
    • 600 gr in blokjes gesneden suddervlees
    • 1-2 eetlepels olie voor te bakken
    • 1 middelgrote ui, gesnipperd
    • 4 eetlepels water
    • 150 ml room
    • 4 eetlepels yoghurt
    • 1 eetlepel bloem
    • 1/4 theelepel garam masala
    • 1 eetlepel gehakte verse koriander

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Currypasta: maal het korianderzaad, komijnzaad, kardemom zaad, paprika en knoflook tot een poeder. Voeg het water, amandelen, knoflook, gember, zout en kaneel toe en meng.
    2. Bruin het rundvlees in wat olie, haal van het vuur.
    3. Bruin de ui lichtjes in wat olie, voeg dan de specerijen toe en bak nog eens 4 minuten.
    4. Voeg het gebruinde rundvlees toe aan de ui en kruiden samen met 4 eetlepels water. Dek af en laat sudderen gedurende ongeveer 45 minuten of totdat het rundvlees gaar en mals is (afhankelijk van de dikte van het vlees).
    5. Kook en roer de room, yoghurt, bloem en garam masala door het rundvlees tot het borrelt en is verdikt. Voeg de gehakte koriander toe. Laat 2 minuten sudderen en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren