Beste BBQ hamburgers

    Beste BBQ hamburgers

    2keer bewaard
    40min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Deze geweldige hamburgers zijn lekker dankzij een combinatie van gehakt en worst. Bak ze op de BBQ, in een koekenpan of onder de grill. Je kunt Japans panko paneermeel voor de hamburgers gebruiken. Als je geen pruimensaus hebt, kun je tomatenketchup of BBQ-saus gebruiken voor een even smakelijk resultaat.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 500 gr rundergehakt
    • 300 gr worst
    • 1 kleine ui, gesnipperd
    • 2 eetlepels pruimensaus (of een saus naar voorkeur)
    • 100 gr paneermeel
    • 1 ei
    • 6 pitabroodjes of hamburger broodjes
    • 1 grote tomaat, in plakjes gesneden
    • 1 ui, gesneden
    • 6 slablaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Meng het vlees met de ui, saus, paneermeel en ei, maak er hamburgers van en zet 30 minuten in de koelkast (je kunt ze zelfs de dag van tevoren maken, maar bewaar ze dan wel in plasticfolie om vochtverlies te voorkomen).
    2. Verwarm de barbecue en zet op laag (bij gebruik van gas), en bak ze ongeveer 6 of 7 minuten aan elke kant of totdat ze gaar zijn.
    3. Verwarm de broodjes in de oven en bereid de tomaten, sla en ui voor de hamburger voor.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren