Birmese kip met kokosnoot

    Birmese kip met kokosnoot

    Voeg toe aan favorieten!
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is een authentiek Birmees gerecht, van een vriend geleerd. Het is absoluut heerlijk geserveerd met hete eiernoedels. Als je geen balachaung, een Birmese specerij, kunt vinden, kun je dit zelf maken.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 stuk balachaung (garnalenpasta), zo groot als je pink
    • 125 ml warm water
    • 125 ml zonnebloemolie
    • 3 uien, gehakt
    • 1 eetlepel gehakte knoflook
    • 1/2 eetlepel gehakte gemberwortel
    • 300-400 gr in blokjes gesneden kip (dijbeen of borst)
    • 2 eetlepels paprikapoeder
    • 1 theelepel kurkuma
    • 1 theelepel rode pepervlokken (of naar smaak)
    • 1 (400 ml) blik kokosmelk
    • 1 bosje koriander (om te garneren)
    • zout naar smaak
    • 1 zakje eiernoedels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Smelt de balachaung in 125 ml heet water en zet opzij.
    2. Bak de ui, knoflook en gember in de olie tot de ui transparant is. Voeg de kip, paprikapoeder, kurkuma en rode pepervlokken toe, en bak met de ui, roer goed (zodat de kruiden niet verbranden). Voeg snel de balachaung toe en roerbak.
    3. Voeg de kokosmelk toe en roer goed. Laat gedurende 30-45 minuten sudderen tot de kip gaar is.
    4. Schep over de hete noedels, voeg de koriander toe om te garneren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren