Bladerdeeg met malse kip en champignons

    Bladerdeeg met malse kip en champignons

    2keer bewaard
    45min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Een plakje bladerdeeg gevuld met kip, champignons en een kaas-saus. Een lekkere snack of serveer met salade als lunch of avondeten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 portie bladerdeeg, ontdooid
    • 1 kipfilet, in dunne plakjes en dan in stukjes gesneden
    • handvol kastanjechampignons, in blokjes gesneden
    • zout en peper naar smaak
    • 1 ei geklopt
    • 1 eetlepel bloem
    • 1 eetlepel boter
    • handvol geraspte kaas
    • 1 eetlepel olijfolie om te bakken
    • 1/2 kopje melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor volgens de aanwijzingen op de bladerdeeg verpakking. Verhit de olie in een pan of een koekenpan en voeg de kip en champignons toe. Breng op smaak en bak 10 minuten op middelhoog vuur.
    2. Verhit ondertussen de boter in een kleine steelpan op laag vuur. Wanneer deze gesmolten is, voeg je de bloem toe en roer je snel en constant met een houten lepel. Na een paar minuten, voeg je langzaam de melk beetje bij beetje toe. Je moet eindigen met een dikke saus. Haal van het vuur en roer er de kaas en kruiden door.
    3. Meng nu de kip en de saus. Dek af en zet opzij om af te koelen. Dit kan 24 uur van tevoren worden gemaakt indien nodig en dan op kamertemperatuur worden gebracht voor gebruik.
    4. Op een met bloem bestoven oppervlak, snijd je het bladerdeeg in vier blokken. Rol elk in een vierkant van 1/2 cm. dik. Herhaal dit met de rest gebak. Op twee van de vierkanten verdeel je de vulling zodat je een rand van ongeveer 3 cm. over houdt. Bestrijk de rand met losgeklopt ei. Van de overige stukken, bestrijk je de randen en de leg je ze op de vulling. Druk alle randen aan en maak met een mes een ronde vorm. Bestrijk weer met losgeklopt ei. Met de resterende deeg kun je wellicht een decoratieve vorm maken, bijvoorbeeld een hart. Bestrijk je decoratie ook met ei.
    5. Vet een bakplaat in en leg de bladerdeeg plakjes hier op. Bak 30 minuten op 220 graden of volg de aanwijzingen op de verpakking.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren