Whisky-ijs

    Whisky-ijs

    1keer bewaard
    12uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudige whisky-ijs is een familie favoriet voor eerste kerstdag, en vereist geen ijsmachine. Serveer met kerstgebak en pudding als een prachtig alternatief voor vla. Ook hemels met appelkruimeltaart!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 4 eieren, dooier en eiwit gescheiden
    • 300 ml room (probeer room met een zo hoog mogelijk vetgehalte te vinden, bij voorkeur 40%)
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 100 gr basterdsuiker
    • 2 eetlepels whisky

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Extra tijd: 12uur in de diepvries  ›  Klaar in:12uur10min 

    1. Klop de eiwitten op hoge snelheid, met behulp van een elektrische mixer, tot een licht schuimgebak.
    2. Klop de suiker er geleidelijk aan door, nog steeds op een hoge snelheid, tot het mengsel indikt. Roer de eierdooiers erdoor.
    3. Roer de brandewijn, vanille en room tot een dikke massa. Roer door het schuimgebak mengsel.
    4. Zet in een platte bak in de vriezer, gedurende tenminste 12 uur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Jeffreyp
    van
    0

    Mijn vader vind het heerlijk! - 21 aug 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren