Brodu (Maltese runderbouillon)

    Brodu (Maltese runderbouillon)

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit eenvoudige Maltese gerecht is een smakelijke vlees en pasta soep gebaseerd op tomaat. Het is een stevige soep, fantastisch als avondeten op een koude winterdag. De restjes zijn de volgende dag fantastisch.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 wortelen, fijngesneden
    • 2 ui, gesnipperd
    • 2 stengels bleekselderij (met inbegrip van bladeren), fijngesneden
    • 750 gr magere biefstuk, in blokjes
    • 3-4 aardappelen, geschild en in vieren
    • 100 ml extra vierge olijfolie
    • 2 eetlepels tomatenpuree (meer als je wilt)
    • 1 bouillonblokje
    • 300 gr risoni pasta (of een andere kleine pasta vorm)
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur20min 

    1. Doe maximaal 4 liter water in een pan op hoog vuur. Voeg de gesnipperde wortelen, ui, selderij en aardappelen toe. Voeg de in blokjes gesneden biefstuk toe. Breng aan de kook.
    2. Voeg de olijfolie, tomatenpuree en het bouillonblokje toe zodra het mengsel aan de kook komt. Zet het vuur lager en laat 2 uur sudderen of tot groenten zacht zijn.
    3. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    4. Als alle groenten zacht zijn, voeg je de risoni pasta toe, en kook je deze tot hij al dente is. Serveer met wat knapperig brood en eet smakelijk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren