Cake met bessen en yoghurt met een laag suikergehalte

    (1)

    Dit is een mooi cake recept, belegd met verse aardbeien en dikke Griekse yoghurt. Je kan ook andere bessen gebruiken.


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 220 gr bloem, gezeefd
    • 2 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 mespuntje zout
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • 30 gr margarine of boter
    • 180 ml magere melk
    • Bovenlaag
    • 1 bakje aardbeien, ontkroond en gesneden
    • 150 gr Griekse yoghurt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Verwarm de oven voor op 220 ° C / gasoven stand 7. Vet een bakplaat in.
    2. Doe de bloem, bakpoeder, zout en suiker in een kom. Wrijf de boter of margarine erdoor tot het mengsel lijkt op broodkruimels. Voeg de melk toe en roer tot het net gemengd is.
    3. Bedek een ​​schoon werkblad met bloem en kneed het mengsel heel zachtjes, ongeveer 7 keer. Rol met een deegroller, het mengsel in een rechthoek van 5 mm dik. Snijd in 6 vierkanten.
    4. Leg de vierkantjes op de voorbereide bakplaat en bak ze goudbruin, 10 tot 12 minuten.
    5. Pureer ondertussen de helft van de aardbeien lichtjes. Meng met de resterende helft van de gehakte aardbeien.
    6. Terwijl de cakejes nog warm zijn, leg je ze op een serveerschaal. Bedek met Griekse yoghurt en bessen. Serveer direct.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren