Cannelloni fantastico

    Cannelloni fantastico

    5keer bewaard
    1uur40min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijke cannelloni met rund- en varkensvlees in een romige tomaat- en kaassaus gebakken met een laag paneermeel erop. Makkelijk om vooruit te bereiden en hoeveelheden te vermeerderen als je het voor meer personen maakt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr mager rundergehakt
    • 250 gr varkensgehakt
    • 24 cannelloni pasta
    • 1 blik (400 gr) gehakte tomaten
    • 1 theelepel gedroogde salie
    • zuot en peper naar smaak
    • 2 teentjes knoflook, geperst
    • olijfolie
    • 2 volle eetlepels tomatenpuree
    • 2 grote uien, gepeld en fijngehakt
    • 1 1/2 kopje paneermeel
    • 1 theelepel gedroogde oregano
    • 1 theelepel gedroogde gemengde kruiden
    • 1 wijnglas port of rode wijn
    • 1/2 theelepel suiker
    • goede scheut chilisaus (optioneel)
    • 30 gr boter
    • 2 eetlepels bloem
    • melk
    • snufje nootmuskaat
    • royale handvol geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 50min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur40min 

    1. In een steelpan verwarm je een beetje olijfolie en bak een van de gehakte uien glazig. Voeg een uitgeperst teentje knoflook toe, roer een minuut, voeg de tomaten uit blik, kruiden, 1 eetlepel tomatenpuree, suiker en half wijnglas port of rode wijn toe. Breng een beetje aan de kook en laat vervolgens zachtjes sudderen terwijl je de rest bereidt.
    2. Ondertussen, bak je de andere ui in een aparte pan. Bak zacht en voeg dan het rund-en varkensvlees gehakt toe en bak het bruin. Voeg de andere geperste knoflook toe en bak een minuut.
    3. Voeg salie, oregano, gemengde kruiden en chilisaus toe. Roer goed door elkaar. Voeg de resterende port of rode wijn toe en de rest van de tomatenpuree. Laat 10 minuten sudderen.
    4. Voeg drie eetlepels tomatensaus en een kopje paneermeel toe. Roer goed tot het kleverig is. Zet 10 minuten opzij om af te koelen.
    5. Maak ondertussen de kaassaus: smelt de boter in een pan op een laag vuur. Met behulp van een houten lepel, roer je de bloem erdoor en meng tot een 'roux' is gevormd en de bloemige smaak eruit is. Heel langzaam voeg je, nog steeds op laag vuur, de melk beetje bij beetje toe tot een gladde witte saus ontstaat. Je moet voortdurend roeren. Haal vervolgens van het vuur en voeg de geraspte kaas, kruiden en nootmuskaat toe.
    6. Verspreid in een ovenvaste schaal de helft van de tomatensaus op de bodem. Met behulp van een theelepeltje, vul je elk buisje cannelloni met het vleesmengsel en leg de pasta buizen in de ovenschaal. Bedek met de rest van de tomatensaus. Giet de kaassaus erover en bestrooi met de resterende paneermeel. Bedek met folie.
    7. Bewaar in de koelkast totje het wilt maken. Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg de cannelloni in de oven en bak 40 minuten. Verwijder de folie en bak nog eens 10 minuten of tot de pasta gaar en zacht is.
    8. Serveer 6 cannelloni buisjes per persoon met salade en brood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren