Volkoren bananenbrood

    Volkoren bananenbrood

    21keer bewaard
    1uur10min


    220 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk voedzaam brood en eenvoudig te bereiden.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 4 eetlepels plantaardige olie
    • 100 gr honing
    • 2 eieren
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 340 gr banaan, gepureerd
    • 255 gr volkorenmeel
    • 4 eetlepels tarwekiemen
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel baksoda
    • 60 gr gehakte pecannoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x12 cm invetten of met bakpapier beleggen.
    2. In een kom olie, honing, eieren, vanille en banaan mengen.
    3. In een grote kom bloem, tarwekiemen, zout en baksoda mengen. Een kuiltje maken en daar de bananenmix inscheppen. Tot een stevig beslag mengen. De noten erdoor roeren en het beslag in de bakvorm schenken.
    4. 1 uur in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden verwijderd kan worden. Op een rooster laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    Een lekker recept,alleen ipv volkorenmeel heb ik boekweitmeel gebruikt,en het vanille-extract heb ik achterwege gelaten. Een lekker tussendoortje op het werk. - 15 aug 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren