Chinese spareribs met kastanjes

    Chinese spareribs met kastanjes

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk gerecht gemaakt van varkensvlees spare ribs, die zijn gebakken met aardappelen en kastanjes. Dit gerecht kost een beetje tijd om te maken, maar de resultaten zijn de moeite waard. Serveer met vers gekookte rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 3 - 4 people

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd in 1 eetlepel water
    • 450 gr spareribs, gehakt in 2,5 cm stukjes
    • 8 kastanjes
    • 2 eetlepels arachideolie, verdeeld
    • 1 eetlepel geperste knoflook
    • 4-6 aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
    • 1 lente-ui, in stukjes
    • Saus
    • 3 eetlepels sojasaus
    • water zoveel als nodig
    • zout naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 55min  ›  Extra tijd: 15min marineren  ›  Klaar in:1uur20min 

    1. Maak de marinade door het mengen van de suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel. Meng dor de spare ribs, laat 15 minuten marineren.
    2. Ondertussen kook je de kastanjes gedurende 10 minuten. Pel de schil eraf, terwijl ze nog steeds warm zijn.
    3. Verhit een koekenpan met de helft van de olie op hoog vuur. Roerbak de aardappels tot ze bruin zijn. Doe de aardappelen in een pan en dek af met water. Breng aan de kook en kook op een matig vuur gedurende 10 minuten.
    4. Verhit in de dezelfde koekenpan de resterende olie. Roerbak de knoflook aromatisch in 2-3 minuten. Voeg de spare ribs toe en bak tot ze gaar zijn, in ongeveer 5 minuten.
    5. Doe de spare ribs en kastanjes in de pan met aardappels en voeg genoeg water toe tot 3/4 van de ingrediënten bedekt is. Breng aan de kook, kook dan een extra 20 minuten op matig hoog vuur. Voeg de sojasaus en zout naar smaak toe. Garneer met lente-uitjes, indien gewenst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren