Chocolade brownies met macadamia-noten

    Chocolade brownies met macadamia-noten

    1keer bewaard
    1uur2min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze brownies zijn uiterst decadent en smaken naar meer! De brownies worden bestrooid met stukjes chocolade en macadamia-noten. Je kan ook andere soorten noten gebruiken, indien gewenst. Gebruik de beste chocolade die je je kan veroorloven!

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 200 gr pure chocolade van goede kwaliteit, in stukken gebroken
    • 250 gr boter, in stukjes
    • 375 gr donkere bruine basterdsuiker
    • 4 eieren
    • 5 eetlepels cacaopoeder, gezeefd
    • 160 gr bloem, gezeefd
    • 1/4 theelepel bakpoeder
    • 125 gr pure chocolade van goede kwaliteit, in stukken gebroken
    • 50 gr macadamia noten, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 12min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur2min 

    1. Verwarm de oven voor op 160 C / gasoven stand 3. Doe 200 gr stukjes chocolade en boter in een steelpan op laag vuur en roer tot een gladde massa. Laat iets afkoelen.
    2. Doe de suiker, eieren, cacao, bloem en bakpoeder in een kom. Voeg het gesmolten chocolade mengsel, de hele stukjes chocolade, de macadamia noten toe en meng. Meng niet te lang want dan kunnen de brownies taai worden.
    3. Giet het mengsel in een 20 cm vierkante bakplaat bekleed met bakpapier.
    4. Bak gedurende 50 minuten of totdat het hard wordt. Als je met een spies controleert zul je zien dat de gesmolten chocolade zacht is, maar dan zijn de brownies wel gaar.
    5. Snijd ze in plakjes in het bakblik. Serveer warm met slagroom of gewoon koud! Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren