Volkoren bier-brood

    Volkoren bier-brood

    3keer bewaard
    1uur


    636 personen hebben dit gemaakt

    Het soort bier dat u gebruikt bepaalt de smaak van het brood, u kunt dus verschillende soorten proberen om uw favoriete brood te ontdekken. Het bierbrood is heerlijk in combinatie met soep en stoofschotels.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr witte bloem
    • 175 gr volkorenmeel
    • 4 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1 1/2 theelepel zout
    • 5 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 1 (330 ml) blikje of flesje bier

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23x12 cm licht invetten.
    2. In een grote kom bloem, volkorenmeel, bakpoeder, zout en basterdsuiker mengen. Het bier toevoegen en tot een stijf deeg roeren of kneden. Het deeg in de ingevette bakvorm scheppen.
    3. 50-60 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot een cocktailprikker schoon uit het midden van het brood verwijderd kan worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren