Volkoren bosbessen-banaan muffins zonder suiker

    Volkoren bosbessen-banaan muffins zonder suiker

    17keer bewaard
    30min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een prima suikervrij alternatief voor als je dol bent op muffins, maar toch een beetje op de lijn wilt letten. In plaats van volkorenmeel kun je ook gewone meel gebruiken en je kunt de banaan ook door andere soorten fruit vervangen!

    Ingrediënten
    Porties: 18 

    • 225 gr banaan, gepureerd
    • 1 ei
    • 125 ml water
    • 125 ml plantaardige olie
    • 250 volkorenmeel
    • 1 theelepel baksoda
    • 2 1/4 theelepel bakpoeder
    • 150 gr verse of bevroren bosbessen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. 18 muffinvormpjes invetten of met papieren vormpjes vullen.
    2. Gepureerde banaan, ei, water en olie in een grote kom vermengen. Bloem, baksoda en bakpoeder toevoegen en tot een bijna glad beslag vermengen (de stukjes banaan zijn niet erg!). De bosbessen voorzichtig door het beslag scheppen.
    3. Ong. 15 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de muffins goudbruin zijn en de bovenkant terugveert als u er zachtjes op drukt. De muffins uit de vormpjes halen en op een rooster laten afkoelen.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Lijkt me heerlijk. Super ook dat het zonder suiker is. Persoonlijk zou ik kokosolie gebruiken ipv plantaardige olie. meervoudig onverzadigde vetzuren (MOV's)het oxideren bij verhitting. Dit is zeer ongezond! - 25 aug 2013

    van
    0

    Een prima, gezond en lekker recept. Heel geschikt voor kinderen, maar ik vind ze zelf ook heerlijk. I.p.v. 2 bananen heb ik 1 banaan en voor de andere helft appelmoes (puur moes, zonder suiker) toegevoegd, wat minder water en 2 theelepels kaneel. - 06 mrt 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren