Chocoladeschaaltjes met Cointreau-room

  Deze schaaltjes lijken moeilijk te maken, maar ze zijn juist heel makkelijk te bereiden met een beetje geduld. Kleine chocolade schaaltjes worden gevuld met meer chocolade en Cointreau-room. Serveer met een glas likeur aan het einde van een bijzondere maaltijd. Als je ze kunt vinden, kunt je de schaaltjes ook kopen in plaats van ze zelf te maken!


  Maak dit als eerste!

  Ingrediënten
  Porties: 14 

  • 115 gr pure chocolade, in kleine blokjes
  • poedersuiker
  • Voor de vulling:
  • 65 gr pure chocolade
  • 25g ongezouten boter
  • 30 ml Cointreau
  • 60 ml slagroom, geklopt

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

  1. Doe de chocolade in een hittebestendige kom, zet de kom boven een pan nauwelijks kokend water en verwarm voorzichtig tot de chocolade is gesmolten.
  2. Met behulp van een kleine, schone kwast, borstel de binnenkant van 14 papieren petits fours vormpjes in met een dunne laag gesmolten chocolade, laat ze helemaal hard worden en herhaal dit drie of vier keer. Wanneer de laatste laag hard is, verwijder je de papieren vormpjes zorgvuldig.
  3. Voor de vulling: Smelt de chocolade en boter in een hittebestendige kom boven een pan nauwelijks kokend water en roer tot een gladde massa. Haal van het vuur, dan, wanneer het afgekoeld (maar nog steeds vloeibaar) is, roer je de Cointreau erdoor evenals de slagroom.
  4. Laat het mengsel afkoelen in de koelkast tot het stevig is, schep in de chocolade schaaltjes en bestrooi met poedersuiker.

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (0)

  Beoordelingen in het Nederlands (0)

  Jouw beoordeling

  Waardeer met sterren