Cupcakes met sinaasappel en witte chocolade

    Cupcakes met sinaasappel en witte chocolade

    2keer bewaard
    38min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Deze cupcakes zijn een ideale traktatie voor een verjaardag of een andere feestelijke gelegenheid. Ze worden bedekt met een citroen- of sinaasappelglazuur, de keuze is aan jou. Bestrooi met geraspte witte chocolade krullen voor een mooie presentatie.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • Cupcakes
    • 165 gr boter, verzacht tot kamertemperatuur
    • 185 gr basterdsuiker
    • 3 eieren, licht opgeklopt
    • 125 ml halfvolle zure room
    • 155 gr zelfrijzend bakmeel
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 75 gr witte chocolade, gehakt
    • Voor het glazuur
    • 90 gr boter, op kamertemperatuur
    • 185 gr poedersuiker, gezeefd
    • 1 eetlepel citroensap of sinaasappelsap

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 18min  ›  Klaar in:38min 

    1. Verwarm de oven voor op 190°C. Bekleed een muffin bakblik (20 muffins) met papieren vormpjes.
    2. Klop de boter en de basterdsuiker in een kom tot een licht en romig geheel.
    3. Voeg de eieren toe, mix geleidelijk na elke toevoeging en roer er dan de zure room door.
    4. Zeef de bloem drie keer en roer de bloem en de sinaasappelschil door het mengsel. Schep het beslag in de vormpjes, en bestrooi de cakejes met de gehakte witte chocolade.
    5. Bak gedurende 15-18 minuten of totdat ze goudbruin zijn. Laat volledig afkoelen voordat je gaat glazuren. Besmeer met glazuur en bestrooi met gekleurde suiker.
    6. Om het glazuur te maken: Meng alle ingrediënten in een keukenmachine en meng tot alles goed gecombineerd is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren