De allerlekkerste chili con carne

    De allerlekkerste chili con carne

    2keer bewaard
    1uur5min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Perfecte chili con carne - geserveerd in pita brood. Serieus lekker. Het beste is het als je het de dag van tevoren maakt en opnieuw verwarmt. Pas de kruiden naar smaak aan.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr rundergehakt
    • 1 blik kidneybonen
    • 2 uien, grof gesneden
    • 2 teentjes knoflook, gesneden
    • 1 blik tomatenblokjes
    • 1 zakje mix voor tomatensoep
    • 1 theelepel komijn
    • 1 theelepel koriander
    • zout en peper, naar smaak
    • olijfolie om in te bakken
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 1 theelepel chilipoeder
    • 100 ml chilisaus
    • 3 theelepels hete chilisaus
    • geraspte kaas voor het serveren
    • 8 pitabroodjes half opengesneden voor het serveren
    • paar druppels tabasco

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verhit een wok of grote pan met wat olie. Voeg de uien toe en bak ze bruin. Voeg het gehakt toe en rul het. Bak tot het goed bruin is. Voeg de knoflook toe en bak een paar minuten.
    2. Voeg de paprikapoeder, chilipoeder, peper, komijn, koriander en tomatensoep zakje toe. Roer goed. Voeg het blik tomaten toe. Giet de bruine bonen af, spoel ze en doe ze in de pan. Meng goed. Voeg de chilisaus, hete saus en tabasco toe.
    3. Breng aan de kook, zet het vuur zacht en laat minstens een uur onbedekt sudderen. Serveer in kommen met een beetje geraspte kaas erbij. Doe de chili con carne in de pitabroodjes en eet de rest uit de kom.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren