Eenvoudig zelfgemaakt ijs

    (12)

    Een zeer rijk en romig ijs dat makkelijk te maken is zonder ijsmachine. Je wilt nooit meer gekocht ijs als je dit een keer hebt geprobeerd! Gemaakt met allemaal natuurlijke ingrediënten, niets kunstmatigs. Het duurt ongeveer een dag om het grondig te bevriezen.


    26 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 eieren, gescheiden
    • 600 ml slagroom
    • 1/2-1 theelepel puur vanille-extract
    • 250 gr witte basterdsuiker
    • 3 grote kommen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Eerste kom: Klop de eiwitten stijf.
    2. 2e kom: Klop de slagroom met vanille stijf.
    3. 3e kom: Klop de eierdooiers met de suiker tot een romig geheel.
    4. Voeg het eierdooier-mengsel aan de room toe en klop opnieuw.
    5. Roer de eiwitten erdoor en vries in in een geschikte bak, gedurende een dag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (12)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren