Eenvoudige witte kaassaus

    Eenvoudige witte kaassaus

    3keer bewaard
    13min


    23 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudige witte saus met wat geraspte kaas voor extra smaak. Je kunt bijna elke soort geraspte kaas gebruiken - belegen kaas of Gruyère of Emmentaler. Doordat de saus wordt gemaakt in de magnetron kan hij niet mislukken.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1 volle eetlepel boter
    • 1 volle eetlepel bloem
    • snufje zout
    • 250 ml melk
    • 225 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 8min  ›  Klaar in:13min 

    1. Smelt de boter in een pan op middelhoog vuur. Voeg bloem en zout toe, en roer tot dit gecombineerd is.
    2. Voeg de melk toe. Klop snel tot er geen klontjes meer zijn.
    3. Giet in een glazen of keramische kom en zet 6 minuten in de magnetron, stop om de 2 minuten om te roeren.
    4. Voeg de kaas toe. Zet nog eens 2 minuten in de magnetron en roer met een garde.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren