Eenvoudige zelfgemaakte scones

    Eenvoudige zelfgemaakte scones

    11keer bewaard
    32min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Maak een paar warme zelfgemaakte scones in minder dan een half uur - de rozijnen zijn optioneel.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 225 gr zelfrijzend bakmeel
    • 50 gr koude boter, in stukken gesneden
    • snufje zout
    • 120 ml melk
    • 25 gr basterdsuiker
    • 50 gr sultana-rozijnen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:32min 

    1. Doe de bloem en het zout in een mengkom. Voeg de boter toe. Wrijf samen met je vingertoppen tot het mengsel eruit ziet als broodkruimels. Roer de suiker en rozijnen (indien gebruikt) erdoor.
    2. Verwarm de oven voor op 220°C. Vet een bakplaat in.
    3. Voeg de melk aan het mengsel toe en roer alles. Kneed het mengsel samen met je handen totdat je een stevig deeg hebt.
    4. Rol het deeg voorzichtig uit tot 2 cm dik. Steek ronde vormpjes uit met koekstekers die je met bloem bestrooid hebt.
    5. Leg de scones op een bakplaat, bestrijk ze met melk en bak ze in 12-15 minuten. Laat ze 5 minuten afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren