Ei farofa

    Ei farofa

    3keer bewaard
    15min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Geroosterd maniokmeel (meel van de cassaveplant) gebakken met boter en roerei. Dit is een typisch Braziliaans gerecht voor elke dag van de week.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eieren
    • 2 eetlepels koud water
    • zout en peper naar smaak
    • 1 1/2 eetlepel boter
    • 1 fijngesnipperde ui
    • 3 kopjes geroosterd maniokmeel
    • gehakte groene olijven naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Klop de eieren met water en breng op smaak met zout en peper. Zet opzij.
    2. Smelt de boter in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de eieren toe en roer met een vork.
    3. Wanneer de eieren beginnen te verkruimelen, voeg je het geroosterd maniokmeel en olijven toe en meng goed.
    4. Voeg tenslotte de peterselie toe, meng goed en haal van het vuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren