Tagliatelle met paddenstoelen en Marsala

    Tagliatelle met paddenstoelen en Marsala

    1keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Een lekker, snel en makkelijk pastagerecht met tagliatelle, kip, paddenstoelen en Marsala wijn. Het maakt niet zoveel uit welke paddenstoelen je gebruikt. Ik heb hier shiitake en champignons gebruikt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 250 gr tagliatelle
    • 1 kipfilet, in plakjes
    • 2 dikke tenen knoflook, geperst
    • ongeveer 8 tot 10 wilde paddestoelen (Shii-take / Porcini)
    • 2 grote platte champignons, gesneden
    • snufje chilivlokken
    • goede scheut Marsala
    • peper en zout naar smaak
    • olijfolie
    • handvol gehakte peterselie
    • boter
    • scheutje vers citroensap
    • geraspte Parmezaanse kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook, voeg de pasta toe en kook beetgaar.
    2. Verhit ondertussen een koekenpan en voeg de olijfolie toe. Bak de kip tot deze bijna gaar is. Voeg de knoflook, chilivlokken en paddenstoelen toe en bak nog enkele minuten. Voeg een goede scheut Marsala toe en blijf koken tot het bijna verdampt is.
    3. Haal de pan van het vuur, voeg peterselie en een klontje boter toe. Knijp een beetje citroensap uit. Breng op smaak met peper en zout.
    4. Giet de pasta niet af. Haal de pasta met een tang uit het water en voeg toe aan het kip mengsel in de pan. Dit voorkomt dat de saus uitdroogt. Meng goed, doe op borden en serveer met extra peterselie en parmezaanse kaas-schilfers er bovenop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren