Varkensvlees curry uit de slowcooker

    Varkensvlees curry uit de slowcooker

    11keer bewaard
    8uur10min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit gerecht kwam tot stand nadat ik besefte dat ik geen verse curry of curry pasta had, dus ik improviseerde met kerriepoeder.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr blokjes varkensvlees
    • 2 aardappelen geschild en in stukken gesneden
    • 4 middelgrote of 6 vrij kleine uien geschild en in vieren gesneden
    • 2 kardemon peultjes
    • 42 gr medium pittige madras kerriepoeder
    • volle theelepel garam masala
    • afgestreken theelepel komijn
    • afgestreken theelepel koriander
    • kruiden
    • 1 eetlepel bloem
    • klontje boter
    • water
    • 1/2 kopje doperwten uit de diepvries
    • goede handvol bloemkoolroosjes
    • 2 eieren hardgekookt en gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Zet de slowcooker op laag. Doe de aardappelen en het varkensvlees erin.
    2. Verhit een koekenpan met een beetje olie en fruit de uien op matig vuur tot ze zacht en een beetje zwart worden. Voeg de komijn, koriander en garam masala en een scheutje olie toe. Roer een minuut zodat de smaken goed vrijkomen en doe vervolgens in de slow cooker.
    3. In dezelfde koekenpan, draai het vuur nu heel laag, doe je de boter en smelt deze. Voeg de bloem toe en roer met een houten lepel snel om alles met de bloem te mengen. Voeg de kerriepoeder toe en meng goed. Langzaam voeg je beetje bij beetje het water toe. (De saus zal zeer dik zijn, net als een roux). Voeg genoeg water toe om saus de consistentie van een vloeibare crème te geven. * Zie opmerking hieronder (voetnoot).
    4. Giet over de ingrediënten in de slow cooker en meng goed. Laat de slowcooker 7,5 uur aan staan op de lage stand.
    5. In het laatste 1/2 uur voeg je de bloemkool en erwten toe. Serveer met de hard gekookte eieren er bovenop.

    Alternatief voor roux

    Als je liever geen roux saus wilt maken - kun je dezelfde resultaten bereiken door eerst de uien te bakken, deze in de slow cooker te doen en dan het varkensvlees een beetje uit te bakken. Voeg de bloem en kerriepoeder toe en mix - en voeg dan 3/4 kopje water toe. Meng goed, onder voortdurend roeren tot er belletjes ontstaat en giet het vervolgens in de slow cooker - de saus zal enigszins indikken tijdens het koken

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren