Garnalen in een champignon-roomsaus

    Garnalen in een champignon-roomsaus

    2keer bewaard
    20min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig, maar oh-zo lekker recept voor garnalen. Garnalen worden gebakken in boter en gecombineerd met een heerlijke roomsaus met knoflook, champignons en witte wijn. Als je vetvrije room gebruikt heeft dit gerecht toch een heerlijke rijke smaak, maar is het minder slecht voor de lijn.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 60 gr boter
    • 500 gr garnalen, gepeld en schoongemaakt
    • 125 gr champignons, in plakjes
    • 2 fijngesneden teentjes knoflook
    • 2 eetlepels bloem
    • 350 ml witte wijn
    • zout en peper naar smaak
    • 1 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 125 ml (light) kookroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Smelt de helft van de boter in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalen gedurende een paar minuten tot ze net nog ondoorzichtig zijn. Haal uit de pan en zet opzij.
    2. Doe de resterende boter, champignons en knoflook in de pan. Bak tot de champignons zacht zijn en beginnen te bruinen. Roer ze regelmatig om.
    3. Verlaag het vuur en roer de bloem erdoor. Kook twee minuten, onder voortdurend roeren.
    4. Verhoog het vuur tot midden-hoog. Voeg 60 ml wijn per keer toe en roer het mengsel tot de wijn is geabsorbeerd. Herhaal het proces met de resterende wijn tot de saus glanzend en dik is.
    5. Breng op smaak en voeg peterselie toe.
    6. Verlaag het vuur en doe de room in de pan. Doe de garnalen terug in de pan. Verwarm tot een zachtjes sudderen. Laat niet koken.
    7. Serveer op een bedje van gekookte rijst met een groene salade ernaast.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren