Bananencake of bananenpudding

    Bananencake of bananenpudding

    2keer bewaard
    50min


    11 personen hebben dit gemaakt

    Dit zou een cake moeten worden, maar het eindigde als een heerlijke ouderwetse Engelse pudding (of hele kleffe cake) die je koud of warm kunt eten. Hij smaakt nog beter 24 uur later. Oude bruine bananen zijn het beste in deze pudding en je kunt brandewijn of melk gebruiken in plaats van de rum.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eieren
    • 90 gr suiker
    • 180 gr boter, gesmolten
    • 180 gr zelfrijzend bakmeel
    • 2 bananen, gepureerd
    • 1 theelepel gemalen kardemom
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 90 ml donkere rum, of zoveel als nodig is om een vloeibaar beslag te maken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een springvorm of taartvorm van 20 cm in.
    2. Doe alle ingrediënten een voor een in de kom en mix op een gemiddelde tot lage snelheid. Als alle ingrediënten zijn toegevoegd, mix dan op zeer snel gedurende 2 minuten.
    3. Giet het mengsel in de taartvorm en bak gedurende 20 minuten, zet de oven op 150 C / gasoven stand 2 (125 C convectie) en bak nog eens 20 minuten of totdat een sateprikker er schoon uitkomt.
    4. Laat afkoelen in de taartvorm gedurende tenminste 30 minuten voordat je hem op een rooster verder laat afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren