Spaanse kip stoofpot

    Spaanse kip stoofpot

    56keer bewaard
    1uur50min


    73 personen hebben dit gemaakt

    Een dikke, pittige en warme stoofpot voor de koudste winteravonden. Serveer met brood, rijst of couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetlepels olijfolie
    • 3 rode uien, fijngehakt
    • 3 tenen knoflook, fijngehakt
    • 2 (400g) blikjes gepelde pruimtomaten
    • 1 (400g) blikje kikkererwten
    • 475ml water
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • 1 theelepel gemalen chilipeper
    • Zout en peper naar smaak
    • 2 wortels, in stukken
    • 1 aardappel, in blokjes
    • 4 kippendijen
    • 115g spaanse chorizo, zonder velletje en in dikke plakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verhit olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Bak de uien en knoflook hierin tot ze glazig en zacht zijn.
    2. Doe de tomaten, kikkererwten en water erbij; kruid met chilipeper, zout en peper.
    3. Doe de wortels en aardappelen erbij, leg dan de kippendijen met het vel naar boven op de groenten.
    4. Breng aan de kook op hoog vuur, zet dan vuur lager naar middelhoog en laat zachtjes doorkoken tot de kip gaar is, ongeveer in 25 minuten.
    5. Verwarm de oven voor op 200 C / gasovenstand 6
    6. Haal de kip uit de pan en leg apart. Stop de plakjes chorizo in de pan en doe dan de inhoud van de pan in een ovenschaal. Leg de kip er weer bovenop, met het vel boven.
    7. Bak de ovenschotel in de voorverwarmde oven in ongeveer 15 minten gaar, de stoofpot moet wat dikker worden en het vel van de kip knapperig.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren