Gebraden kippenpootjes met citroen

    Gebraden kippenpootjes met citroen

    1keer bewaard
    55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een sappig en mals gebraden kip recept. Kippenpoten worden gemarineerd, daarna geroosterd. Voor een maximale smaak, laat je de kippenpoten een nacht marineren.

    Ingrediënten
    Porties: 4 - 6

    • 6 hele kippenpoten
    • Kruiden
    • 3 eetlepels witte wijn
    • 4 eetlepels gesmolten boter
    • 2 eetlepels fijngehakte knoflook
    • 250 ml citroensap
    • 2 eetlepels zout
    • 2 eetlepels suiker
    • 3 eetlepels maïzena
    • 2 eetlepels gedroogde tijm
    • 2 citroenen, gesneden
    • 1 eetlepel gedroogde basilicum

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:55min 

    1. Met behulp van een scherp mes, maak je een paar gleufjes in de kippenpoten.
    2. In een grote ondiepe schaal meng je de witte wijn, boter, knoflook, citroensap, zout, suiker, maïzena en tijm. Voeg de kip toe, bedek met het mengsel en laat 30 minuten marineren.
    3. Ondertussen verwarm je de oven voor op 220°C.
    4. Leg de kippenpoten in een braadslee met een rooster. Bedek de kip met plakjes citroen en bestrooi met basilicum. Dek de braadslee af met aluminiumfolie.
    5. Rooster de kip gedurende 20 minuten. Verwijder de folie en citroenen. Draai de kip om en rooster nog eens 15 minuten.
    6. Draai de kip weer en verhoog de temperatuur van de oven tot 250°C. Rooster de kippenpoten totdat ze goudbruin zijn, ongeveer 15 minuten. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren