Salade van gegrilde asperges en gepocheerd ei met een citroen vinaigrette

    Salade van gegrilde asperges en gepocheerd ei met een citroen vinaigrette

    4keer bewaard
    15min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Het klinkt misschien chique, maar dit is een super-snelle, super-gezonde maaltijd, perfect voor de dagen dat je weinig tijd hebt of weinig zin hebt om te koken. Asperges en eieren zijn altijd een goede combinatie.

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 1 groot ei
    • scheutje azijn
    • een handvol groene asperges, taaie uiteinden eraf gesneden
    • gemengde salade naar keuze
    • een paar krullen Parmezaanse kaas
    • zout en peper naar smaak
    • citroen vinaigrette
    • 1 deel citroensap
    • 1 deel olijfolie
    • zout en peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de grill, en bedek de asperges met olijfolie en grill ongeveer 10 minuten, tot de asperges gaar zijn, maar nog steeds stevig.
    2. Om het ei te pocheren: Vul een grote pan met water ongeveer 7 cm diep en breng dit aan de kook. Voeg een scheutje azijn aan het water toe en gebruik een lepel om het water rond te laten draaien. Breek het ei in een kommetje, beker, schaaltje of een soeplepel. Wees voorzichtig om de dooier intact te houden. Laat zakken in het water en kook gaar in 3-4 minuten.
    3. Maak de vinaigrette door het combineren van de ingrediënten en ze goed te schudden. Meng de salade met de vinaigrette.
    4. Leg de salade op een bord, daar bovenop de asperges en bedek met het gepocheerde ei. Voeg verse Parmezaanse kaaskrullen toe en breng op smaak met zout en peper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren