Gegrilde zeebaars

    Gegrilde zeebaars

    2keer bewaard
    15min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Een eenvoudig maar heerlijk visgerecht met zeebaars en verse ingrediënten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 100 gr blokjes chorizo
    • 100 ml visbouillon
    • 100 ml vermout
    • 125 gr boter, gekoeld en in blokjes gesneden
    • 4 (180 gr) zeebaarsfilets
    • wat druppels olie
    • scheutje zout en peper
    • klontje boter
    • 100 gr gepelde grijze (noordzee) garnalen
    • 4 porties aardappelpuree
    • 4 porties ter garnering groenten
    • theelepel kaviaar (optioneel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Doe de chorizo, de bouillon en vermout in een pan en laat met de helft verminderen. Roer de blokjes koude boter erdoor en laat sudderen tot het glanzend is.
    2. Grill de zeebaars, met de huid naar boven tot hij krokant is, met een scheutje olie, kruiden en een klein klontje boter - gedurende ongeveer 4 minuten.
    3. Voeg de garnalen toe aan de saus.
    4. Om te serveren: Spuit een keurige cirkel aardappel puree in 4 voorverwarmde kommen. Leg de vis er netjes op, schep er wat saus over en rondom. Garneer met wat groenten, en een lepel kaviaar (als je in een extravagante bui bent!)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren