Gehakt in tomatensaus

    (1)

    Een heerlijk smakelijke varkensgehakt schotel. Gehakt wordt gestoofd met wortelen en selderij in een rijke tomatensaus. Serveer met rijst, pasta, aardappelen of wat je wilt.


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd met 1 eetlepel water
    • 450 gr varkensgehakt
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 kleine wortel, in blokjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
    • Saus
    • 4 eetlepels tomatenketchup
    • 1 eetlepel suiker
    • 1/3 theelepel zout
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 eetlepel knoflook, zeer fijngesneden
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 1 theelepel zout
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 150ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak de marinade door suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel te mengen. Meng dan het gehakt erdoor, laat 20 minuten marineren.
    2. Ondertussen blancheer je de wortelen in kokend water gedurende 3 minuten. Voeg de bleekselderij toe en blancheer deze 1 minuut. Laat ze goed uitlekken.
    3. Meng de tomatenketchup, suiker en zout om de saus te maken. Zet opzij.
    4. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak het varkensgehakt gaar, 4-5 minuten. Zet opzij.
    5. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de knoflook tot het gaat geuren, 2-3 minuten. Voeg de uien met 1 theelepel zout toe, bak tot ze zacht zijn, 3-4 minuten. Voeg wortelen en selderij toe, roer goed. Voeg varkensgehakt, tomaten en water toe. Roer, dek af en laat nog eens 2-3 minuten bakken. Roer de saus door en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren