Gehakt in tomatensaus

    Gehakt in tomatensaus

    5keer bewaard
    35min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een heerlijk smakelijke varkensgehakt schotel. Gehakt wordt gestoofd met wortelen en selderij in een rijke tomatensaus. Serveer met rijst, pasta, aardappelen of wat je wilt.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 4 - 6 porties

    • Marinade
    • 1/2 eetlepel suiker
    • 1 theelepel zout
    • 1/2 eetlepel lichte sojasaus of 1 eetlepel donkere sojasaus
    • 1-2 eetlepels maïzena gemengd met 1 eetlepel water
    • 450 gr varkensgehakt
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 kleine wortel, in blokjes gesneden
    • 2 stengels bleekselderij, in blokjes gesneden
    • Saus
    • 4 eetlepels tomatenketchup
    • 1 eetlepel suiker
    • 1/3 theelepel zout
    • 1 eetlepel arachideolie
    • 1 eetlepel knoflook, zeer fijngesneden
    • 1 middelgrote ui, fijngesneden
    • 1 theelepel zout
    • 2 tomaten, in stukjes
    • 150ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. Maak de marinade door suiker, zout, sojasaus en maïzena-mengsel te mengen. Meng dan het gehakt erdoor, laat 20 minuten marineren.
    2. Ondertussen blancheer je de wortelen in kokend water gedurende 3 minuten. Voeg de bleekselderij toe en blancheer deze 1 minuut. Laat ze goed uitlekken.
    3. Meng de tomatenketchup, suiker en zout om de saus te maken. Zet opzij.
    4. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak het varkensgehakt gaar, 4-5 minuten. Zet opzij.
    5. Verhit in dezelfde pan 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de knoflook tot het gaat geuren, 2-3 minuten. Voeg de uien met 1 theelepel zout toe, bak tot ze zacht zijn, 3-4 minuten. Voeg wortelen en selderij toe, roer goed. Voeg varkensgehakt, tomaten en water toe. Roer, dek af en laat nog eens 2-3 minuten bakken. Roer de saus door en serveer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren