Gekruide lavendel boter

    Gekruide lavendel boter

    2keer bewaard
    5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is zo makkelijk te maken, en iets speciaals om met brood te serveren bij een etentje. Boter wordt gecombineerd met gedroogde lavendel en verse kruiden. Voor een mooie presentatie, kun je de boter in mallen doen.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 150 gr gezouten boter
    • 2 theelepels gedroogde lavendel knopjes
    • 2 theelepels fijngehakte verse bieslook
    • 2 theelepels fijngehakte verse peterselie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Klaar in:5min 

    1. Laat de boter op kamertemperatuur komen (doe het niet in de magnetron, want het zal niet zo mooi weer hard worden als het smelt).
    2. Doe de lavendel knopjes even in een blender, kruidenmolen of keukenmachine, zodat ze veranderen in een grof poeder.
    3. Combineer de lavendel, kruiden en boter. Breng op smaak met extra zout, indien gewenst. Klop tot goed gemengd is. Dek af en bewaar in de koelkast tot gebruik.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren