Gepaneerde kip cordon bleu

    Gepaneerde kip cordon bleu

    1keer bewaard
    40min


    6 personen hebben dit gemaakt

    De klassieker op mijn manier. Een kipfilet gevuld met kaas en ham, gepaneerd om een knapperig korstje te krijgen.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 2 biologische kipfilets
    • 1 grote plak ham van goede kwaliteit, door de helft gesneden
    • pakje paneermeel of Panko-paneermeel
    • 1 ei losgeklopt
    • afgestreken eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
    • peper en zout
    • boter
    • olie
    • 2 plakjes Jarlsberg en Gruyère kaas
    • bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd een opening in de lengte in de kipfilets en open ze. Leg de ham en kaas erin. Vouw dicht en zet vast met coctailprikkers.
    2. Doe wat paneermeel in een kom, samen met de kruiden. Bedek de kip met bloem, schud het teveel eraf. Dompel in het losgeklopte ei, giet het overtollige eraf. Druk nu in de paneermeel. Herhaal met de andere kipfilet. Ik herhaal het hele proces om het nog krokanter te maken. Leg 10 minuten in de koelkast om stevig te laten worden of bewaar in de koelkast tot je klaar bent om ze te bakken.
    3. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag met wat boter en olie op middelhoog temperatuur. Voeg de kip toe en bruin aan alle kanten in 5 minuten. Wees voorzichtig dat het paneermeel niet aanbrandt. Leg in een ovenschaal en bak 30 minuten in de oven of tot de kip gaar is. Een deel van de kaas kan eruit lekken, dus het is essentieel om de opening goed vast te zetten.
    4. Lekker met een salade en nieuwe aardappelen met boter.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren