Gepaneerde vis met bier

    Gepaneerde vis met bier

    1keer bewaard
    35min


    12 personen hebben dit gemaakt

    Als je je eigen fish and chips wilt maken, is dit bier-beslag recept van essentieel belang. Je kunt gebruikmaken van verschillende soorten vis voor dit recept - kabeljauw, koolvis, schelvis. Serveer met (zelfgemaakte) friet en erwtjes!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 125g bloem
    • 1 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 230 ml bier
    • olie voor frituren
    • 4 visfilets
    • extra bloem om de vis mee te bedekken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:35min 

    1. Meng bloem, bakpoeder, zout en bier in een kom, roer totdat er een glad beslag is gevormd.
    2. Verhit de olie in een pan met zware bodem tot deze zeer heet is.
    3. Bedek de vis in bloem en dan in het beslag. Doe in de hete olie - heel voorzichtig want dit is zeer gevaarlijk - en bak 2 minuten tot het deeg krokant is en helemaal bruin. Bak slechts 1 of twee stuks tegelijk, zodat je de pan niet te vol maakt. Haal de vis eruit en laat ze op een stuk keukenpapier uitlekken alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren