Brood van geroosterde muskaatpompoen

    Dit recept is genoeg voor drie broden gemaakt van muskaatpompoen. Heerlijk bij een kopje soep in de herfst en winter!


    Maak dit als eerste!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 3 broden

    • 300 gr (ongeveer 2 middelgrote) geroosterde muskaatpompoen, gepureerd
    • olijfolie
    • 14 gr gedroogde gist
    • 120 ml warm water
    • 235 ml melk, enigszins warm
    • 2 losgeklopte eieren
    • 75 gr boter, gesmolten
    • 65 gr bruine suiker
    • een snufje zout
    • 850 gr tarwebloem, plus meer voor het kneden

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:50min 

    1. De oven voorverwarmen op 200°C.
    2. Snijd de pompoen doormidden, verwijder de zaadjes en besprenkel met wat olijfolie. Rooster 45 -60 minuten, of tot de pompoen zacht genoeg is om te prakken of pureren. Zet opzij om af te koelen.
    3. Los de gist op in het water, laat 5 minuten staan.
    4. Voeg de gepureerde pompoen, melk, losgeklopte eieren, boter, bruine suiker en zout toe, meng goed. Voeg geleidelijk de bloem toe, ongeveer 100 gr per keer; meng tot een glad geheel. Voeg meer bloem toe om een deeg te vormen. Leg op een schoon, met bloem bestoven werkvlak, kneed tot een glad geheel, ongeveer 5 minuten. Leg in een glazen kom, licht ingevet met plantaardige olie en rol rond om het deeg met een laagje olie te bedekken. Dek af met een schone theedoek en laat rijzen op een warme plaats tot het verdubbeld is in volume, in ongeveer 1 uur.
    5. Verdeel het deeg en maak er drie broden van, en leg ieder in een ingevette broodvorm met een inhoud van ong. 450 gr. Dek af en laat rijzen op een warme plaats tot het verdubbeld is, in ongeveer 30 minuten.
    6. De oven voorverwarmen op 200°C.
    7. Bak ze 25-30 minuten of tot de bovenkanten goudbruin zijn. Haal uit de blikken en laat afkoelen op een rooster.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Beoordelingen in het Nederlands (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 2 collecties