Geroosterde zoete aardappelsoep

    Geroosterde zoete aardappelsoep

    6keer bewaard
    1uur15min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Je gelooft gewoon niet dat een gewone zoete aardappel zo rijk en romig kan proeven! De macadamia noten zijn een noodzakelijk ingrediënt.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
    • 2 rode uien, in vieren
    • 2 kilo zoete aardappelen, geschild en in grote stukken gesneden
    • zeezout
    • 2 liter groentebouillon
    • 150 gr ongeroosterde macadamianoten, 4-6 uur geweekt
    • extra macadamianoten ter garnering
    • vers gehakte koriander om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Verwarm de oven voor op 140°C.
    2. Meng de rode ui en zoete aardappel in olijfolie en zeezout. Doe in een ovenschaal en bak ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven, zorg dat je geen verbrande zwarte stukjes krijgt.
    3. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de geroosterde groenten toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen.
    4. Laat even afkoelen, en pureer de soep dan met een staafmixer of in gedeelten in een blender, voeg ook de macadamianoten toe.
    5. Verwarm zachtjes en breng op smaak met zeezout. Garneer met wat gehakte koriander en wat macadamianoten. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren