Ovenschotel met pompoen, lamsgehakt en couscous

    Ovenschotel met pompoen, lamsgehakt en couscous

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor pompoen met lamsgehakt, komijn, couscous en feta. Ik heb geen idee waar ik dit recept vandaan heb en hoe lang ik het al heb. Lekker met broccoli.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 muskaatpompoenen, gehalveerd en zonder zaadjes
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 500 gr lamsgehakt
    • 1 eetlepel tomatenpuree
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 100 gr couscous
    • 100 gr geitenkaas of feta, verkruimeld
    • 100 ml kokend water
    • muntblaadjes om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 50min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de grill van de oven op de hoogste stand. Leg de pompoen op de bakplaat, besprenkel met 1 eetlepel olijfolie, bestrooi met zout en peper en leg onder de grill.
    2. Gril gedurende 15 minuten, draai om en gril nog eens 15 minuten tot ze zacht zijn. Schep het vruchtvlees eruit en hak dit fijn.
    3. Verhit ondertussen de resterende olie in een pan op een hoog vuur. Bak het gehakt gedurende 10 minuten. Meng de tomatenpuree, komijn en couscous erdoor. Voeg 100 ml water toe. Zet het deksel erop en haal de pan van het vuur. Laat gedurende 10 minuten staan.
    4. Doe de fijngehakte pompoen erbij, met het merendeel van de kaas. Roer door. Verspreid het mengsel in een ovenschaal. Bedek met de resterende kaas en zet nog even terug onder de grill tot de schotel warm is en de kaas gesmolten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren