Glutenvrije koekjes met chocoladestukjes

    Glutenvrije koekjes met chocoladestukjes

    1keer bewaard
    27min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze glutenvrije koekjes zijn een leuke traktatie voor mensen met een glutenallergie. Ik gebruik glutenvrij meel met de hoeveelheid bakpoeder en xanthaangom die bij het gewicht van de bloem horen en het werkt erg goed.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 25 cookies

    • 110 gr ongezouten boter
    • 130 gr kristalsuiker
    • 60 gr bruine basterdsuiker
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 1 ei, geklopt
    • 110 gr glutenvrij meel
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel zout
    • 225 gr pure chocolate chips, of een chocoladereep in grove stukjes
    • 150 gr walnoten, gehakt
    • Bij gebruik van glutenvrij meel, Xanthaangom gebruiken overeenkomstig de aanwijzingen op de verpakking

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 12min  ›  Klaar in:27min 

    1. Mix de boter, kristalsuiker, bruine suiker en vanille-extract tot een licht en luchtig geheel. Klop het ei erdoor.
    2. Zeef de bloem met het bakpoeder, Xanthaangom en zout in het romige mengsel, gevolgd door de chocolade en walnoten. Meng goed door.
    3. Dek af en zet 1 uur in de koelkast.
    4. Verwarm de oven voor op 160°C.
    5. Rol het mengsel in kleine balletjes ter grootte van een walnoot.
    6. Leg de ballen op een bakplaat, 4 cm uit elkaar, en bak ongeveer 12 minuten in de voorverwarmde oven.
    7. Laat afkoelen op een rooster voordat je ze in een (luchtdichte) trommel doet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    GipsyMeisje
    0

    Sorry maar volgens mij is dit niet echt de bedoeling geweest en heb het gedaan zoals er stond dus het licht niet aan mij!! - 19 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren