Glutenvrije muffins met wortel en dadel

    (2)

    Ze zijn snel, eenvoudig en absoluut heerlijk. Soms, als ik de energie heb, verviervoudig ik het recept en maak genoeg om in te vriezen, dan heb ik handige snacks voor op het werk. Kan ook als wortelcake gemaakt worden.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Opbrengst: 8 -12 muffins

    • 120 gr witte rijstmeel
    • 120 gr bruine rijstmeel
    • 1 theelepel xanthaangom
    • 2 theelepels bakpoeder, glutenvrij
    • 1/2 theelepel glutenvrije baksoda
    • 1/2 theelepel fijn zout
    • 2 biologische eieren
    • 125 ml sojamelk
    • 60 ml biologische druivenpitolie
    • 150 gr honing
    • 2 middelgrote wortelen, fijngeraspt
    • 170 gr gehakte dadels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:25min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een muffin bakblik in.
    2. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda en zout samen en meng.
    3. Smelt de honing in een kleine steelpan op laag vuur.
    4. Meng de eieren, melk en olie in een keukenmachine. Meng de honing erdoor. Houd de keukenmachine draaiende, en voeg geleidelijk de droge ingrediënten toe - meng.
    5. Roer de wortelen en dadels erdoor, en giet in goed ingevette muffinvormpjes en bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Deze mix maakt ongeveer 8 grote of 12 middelgrote muffins.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (2)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren