Griekse lamsspiesjes met munt

    Griekse lamsspiesjes met munt

    2keer bewaard
    40min


    Maak dit als eerste!

    Makkelijk om vooruit te maken. Lamsgehakt met kruiden en munt op een spies en klaargemaakt op de barbecue of gegrild. Erg lekker. Serveer met munt yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr lamsgehakt
    • 1 ui fijngesneden
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • ca. 10 verse muntblaadjes (of naar smaak)
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 flinke theelepel komijn
    • 1 flinke theelepel gemalen koriander
    • een snufje cayenne peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Doe alle ingrediënten in een kom. Meng met je handen goed door.
    2. Pak 8 platte metalen spiesen. Snijd het gehakt in 8 gelijke delen. Pak een portie en vorm tot een bal. Steek de spies in het vlees en druk zorgvuldig het gehakt eromheen in de vorm van een worst. Herhaal dit met de overige 7 spiesjes. Dek af en zet 10 minuten in de koelkast om stevig te laten worden. Je kan dit ook 's ochtends al klaar maken, als je wilt.
    3. Verwarm de barbecue of grill op medium tot hoge temperatuur. Leg de spiesjes op de grill en laat 20 minuten bakken of tot ze gaar zijn. Je kunt de warmte wat lager zetten zodat ze niet verbranden en te snel bakken. Draai ze af en toe.
    4. Serveer 2 spiesjes per persoon met een schijfje citroen en een yoghurt en munt dressing - gemaakt met verse gehakte munt vermengd met Griekse yoghurt. Lekker met een groene salade, nieuwe aardappelen en geroosterde paprika.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren