Hamburgers met blauwe kaas en uien chutney

    Hamburgers met blauwe kaas en uien chutney

    3keer bewaard
    15min


    6 personen hebben dit gemaakt

    Een sappige rundvlees hamburger wordt belegd met pikante blauwe kaas en een gezonde klodder van je favoriete uien chutney. Dit eenvoudige hamburger recept is ideaal voor feestjes, omdat niemand het kan weerstaan!

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 675 gr rundergehakt, (of half-om-half)
    • 1 theelepel grof zeezout
    • 1/2 theelepel gemalen zwarte peper
    • 2 theelepels olijfolie
    • 200 gr blauwe kaas naar keuze, in 4 plakken gesneden
    • 4 eetlepels kant-en-klare uien chutney
    • 4 hamburger broodjes of ciabatta broodjes, gehalveerd

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verwarm de barbecue op medium-hoog vuur.
    2. Doe het gehakt in een grote kom en voeg het zout en peper toe. Meng het gehaktmengsel goed en stevig, maar knijp niet en meng niet te lang.
    3. Verdeel het gehakt in 4 porties en vorm er voorzichtig 4 hamburgers van, ongeveer 2 cm dik. Druk er met je duim een klein kuiiltje in. Bedek elke hamburger met een beetje olijfolie.
    4. Leg de hamburgers op de BBQ, met het kuiltje naar boven. Zet de deksel op de barbecue en schroei de eerste zijde gedurende 3 minuten dicht. Draai de hamburgers om, dek weer af en bak tot de gewenste gaarheid - nog eens 3 tot 5 minuten. Doe een plak blauwe kaas op elke burger gedurende de laatste 2 minuten.
    5. Haal de hamburgers van de BBQ, en bedek een paar minuten met aluminium folie. Zo blijven ze warm en sappig.
    6. Ondertussen rooster je de broodjes op de grill. Doe een klodder uien chutney op elk broodje, en bedek met de hamburger. Serveer meteen!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren