Witte kruidensaus met ham

    Witte kruidensaus met ham

    2keer bewaard
    50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een eenvoudig recept dat lekker is bij korte pastasoorten als macaroni of penne, of op toast.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 ui, fijngesneden
    • 80 gr ham, zeer fijngesneden
    • 250 ml water
    • 1 blokje kipbouillon
    • 2 eetlepels verse peterselie, fijngesneden
    • 2 eetlepels verse basilicum, fijngesneden
    • 1/4 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 250 ml slagroom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:50min 

    1. In een grote koekenpan op een matig hoog vuur de olijfolie verhitten. Ui en ham erdoor roeren en bakken tot de ui doorzichtig wordt. Water erbij gieten en op smaak brengen met bouillonblokje, peterselie, basilicum en zwarte peper.
    2. Gedurende 30 minuten in een open pan onder af en toe roeren laten sudderen. Room toevoegen en nog 2 minuten laten sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren