Ovenschotel met romige kip

    Ovenschotel met romige kip

    3keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een prachtige ovenschotel met kip. Kip wordt gestoofd in een romige saus, alvorens te worden overgoten met een smeuïge zelfgemaakte puree en verder in de oven gebakken. Serveer met gestoomde groenten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 - 6

    • Marinade
    • 1 theelepel witte peper
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel maïzena
    • 1 theelepel olie
    • 450 gr kipfilet, in plakjes
    • 4 aardappelen, geschild, in stukken gesneden
    • 50 gr boter
    • 75 ml melk
    • 1 eetlepel olie
    • 1 middelgrote ui, gesneden
    • 1/2 theelepel zout
    • Saus
    • 1/3 (295 gr) blik gecondenseerde champignon roomsoep
    • 4 eetlepels melk
    • 250 ml water
    • 2 eetlepels gesmolten boter
    • 2 eetlepels maïzena, gemengd met 2 eetlepels water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng witte peper, zout, maïzena en olie om de marinade te maken. Schenk de saus over de kip, bedek de kip goed en laat 20 minuten staan.
    2. Kook intussen de aardappelen gedurende 30 minuten. Laat ze goed uitlekken. Voeg 50 gram boter en 75 ml melk toe en stamp tot een puree.
    3. Meng de soep, melk, water en boter. Zet opzij.
    4. Verwarm de oven voor op 250°C / gasoven stand 9.
    5. Verhit een grote koekenpan met 1 eetlepel olie op hoog vuur. Roerbak de ui met zout 2-3 minuten. Voeg de kip toe en roerbak 3-4 minuten. Roer de saus erdoor en warm nog even door, 1-2 minuten.
    6. Terwijl je roert, voeg je langzaam het maïzena-mengsel toe totdat de saus is ingedikt. Giet in een ovenschaal en bedek met de aardappelpuree.
    7. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 15 minuten of tot het goudbruin is. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren