Sponge pudding uit de magnetron

    Sponge pudding uit de magnetron

    28keer bewaard
    13min


    203 personen hebben dit gemaakt

    Een erg eenvoudige sponge pudding uit de magnetron te bereiden in minder dan 15 minuten met een textuur die tussen een sponge pudding en een gestoomde pudding in zit. Breng op smaak met frambozenjam, stroop of golden syrup in de bodem van de schaal. Serveer met warme custard.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 50g boter
    • 50g poedersuiker
    • 50g zelfrijzend bakmeel
    • 1 middelgroot ei, losgeslagen
    • 2 eetlepels melk
    • 2 eetlepels jam of siroop

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 3min  ›  Klaar in:13min 

    1. Roer de boter met de suiker zacht in een middelgrote kom.
    2. Voeg de ei en de melk geleidelijk al roerend toe, zodat de boter niet stremt.
    3. Voeg de bloem (door een zeef) erbij en roer voorzichtig door.
    4. Doe 2 eetlepels golden syrup, stroop of jam onderin een magnetron-vaste schaal. Schenk het beslag erbij.
    5. Doe een deksel op de kom en kook 3 1/2 minuten op vol vermogen, tot de pudding stijf lijkt te zijn en de bovenkant plakkerig is. Serveer warm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    ik vind het heerlijk de output (wat het is geworden) lijkt echt op een spons! - 05 mei 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren