Honing olijfolie cake

    Honing olijfolie cake

    1keer bewaard
    50min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Twee van mijn meest favoriete dingen zitten in deze cake: honing en olijfolie. Als je nog niet eerder hebt gebakken met olijfolie, moet je het echt eens proberen. Het is niet alleen gezonder dan boter, maar voegt een speciale - maar nooit overweldigende - rijke smaak toe.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 220 ml olijfolie
    • 350 gr honing
    • 4 eieren, gescheiden
    • 250 gr gemalen hazelnoten of amandelen
    • 325 gr bloem
    • snufje zout
    • 75 gr suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 170°C / gasoven stand 3. Vet een cakevorm van 22 cm in met olijfolie en bestrooi met bloem.
    2. Meng de olijfolie, honing en eierdooier. Goed mengen, en roer er dan de gemalen noten en bloem door.
    3. Met een elektrische mixer, klop je de eiwitten, zout en suiker samen op medium-hoge snelheid tot er stijve pieken gevormd worden. Beetje bij beetje, roer je voorzichtig de eiwitten door het eerste mengsel. Meng niet te lang.
    4. Giet het beslag in de cakevorm en bak 30 tot 35 minuten, totdat een spies schoon uit het midden komt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren