Inktvis met pilaf van lente-ui

    Inktvis met pilaf van lente-ui

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een inventief en heerlijk gerecht van inktvis, gemaakt met een mooie en aromatische combinatie van kruiden in tomatensaus. Geserveerd met een eenvoudige pilaf van rijst en lente-ui, heerlijk! Je kunt kant-en-klare tomatenpuree gebruiken of zelf maken.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • Voor de inktvis
    • 500 gr verse hele pijlinktvissen (want je hebt de inkt nodig)
    • 1/2 grote ui, gesnipperd
    • 125 ml plantaardige olie
    • 2 tl korianderpoeder
    • 1 theelepel gemalen komijn
    • 1 theelepel gemalen kardemom
    • 3 eetlepels tomatenpuree (liefst zelfgemaakt)
    • 2 eetlepels oestersaus
    • 1 eetlepel basterdsuiker
    • zout en peper
    • Voor de rijst
    • 370 gr rijst met lange korrel
    • 60 gr boter
    • 1 bosje lente-ui, fijngesneden
    • 1 liter water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

      Voor de inktvis:

    1. Maak de inktvis goed schoon, haal het hoofd eraf, maar gooi dit NIET weg.
    2. Snijd de tentakels in de buurt van het hoofd af, en knip de hals af op het einde waar een zilveren zakje zit (hier zit de inkt in).
    3. Gooi het midden van het hoofd weg, deze bevat de ogen en de mond (het lijkt op een bal in het midden van de tentakel).
    4. Snijd het lichaam en vleugels in kleinere stukken. Scheur de zilveren zak totdat de inkt naar buiten komt, laat dan de inktvis weken in zijn eigen inkt in een kom.
    5. Verhit de olie in een grote pan. Bak de ui 15-20 minuten in de olie op middelmatig vuur. Ondertussen start je de voorbereiding van de rijst.
    6. Voor de rijst pilaf:

    7. Smelt de boter, voeg de lente-uitjes toe en roer een beetje.
    8. Voeg de rijst toe en roer tot iedere korrel bedekt is door boter; voeg het water toe.
    9. Doe in de rijstkoker of laat het pruttelen op het fornuis met het deksel op.
    10. Terug naar de inktvis:

    11. Als de ui lekker zacht is, voeg je de koriander, komijn en kardemom toe tot de aroma's vrijkomen. Voeg de tomatenpuree en de oestersaus toe.
    12. Roer gelijkmatig en laat het sudderen totdat de olie is gescheiden van de saus. Voeg dan de inktvis met zijn inkt toe, gelijkmatig roeren. Voeg de suiker toe.
    13. Laat het sudderen en voeg zout en peper toe om de zoete smaak in balans te brengen.
    14. Laat sudderen totdat de olie gescheiden is van de saus (de olie moet een oranje-rode kleur hebben).
    15. Serveer de zwarte inktvis met de rijst pilaf.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren