Parelcouscous met groene asperges

    Parelcouscous met groene asperges

    2keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Dit is zo lekker en veelzijdig! Ik bedacht dit recept tijdens het aspergeseizoen, want ik hou van asperges maar ook van salades met parelcouscous. Je kunt dit eten als een salade voor de lunch, of als bijgerecht. Dit is genoeg voor twee stevige lunchsalades of vier bijgerechten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 eetlepel olijfolie
    • 225 gr parelcouscous
    • 350 ml kokend water
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 sjalot, gesneden
    • 1 bosje asperges, in stukjes van 2 cm gesneden
    • snufje zout
    • 1 citroen, schil geraspt en geperst
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm 1/2 eetlepel olijfolie in een middelgrote pan op middelhoog vuur en voeg de parelcouscous toe. Rooster de couscous voorzichtig tot het een lichtbruine kleur heeft, ongeveer 4 tot 5 minuten. Voeg langzaam 350 ml kokend water toe. Dek af en zet het vuur iets lager (middelmatig) en laat ongeveer 10 minuten sudderen totdat de couscous het water heeft opgenomen en gaar is.
    2. Verhit ondertussen in een grote koekenpan de resterende olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de sjalot toe en bak een minuut. Zet het vuur iets hoger en voeg de asperges samen met een snufje zout toe. Bak totdat de asperges gaar zijn, ongeveer 5 tot 10 minuten.
    3. Tijdens de laatste paar minuten, voeg je de citroenschil toe. Zodra de couscous klaar is, voeg je deze ook toe aan de pan en meng met de asperges. Voeg tenslotte het citroensap toe. Proef en voeg zout en peper naar smaak toe. Serveer direct of als een warme salade.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren