Wortel-walnootcake

    Wortel-walnootcake

    3keer bewaard
    1uur30min


    Maak dit als eerste!

    Een heerlijke wortel-walnootcake met een beetje pit door het gebruik van wat kruider, waaronder kardemom. De cake is niet te zoet en ook met het aantal calorieën valt het wel mee.

    Ingrediënten
    Porties: 14 

    • 375 gr bloem
    • 1 theelepel baksoda
    • 3 theelepels bakpoeder
    • 6 eieren
    • 250 ml plantaardige olie
    • 175 gr poedersuiker
    • 125 gr gehakte walnoot
    • 100 gr wortel, geraspt
    • 250 ml melk
    • 1 theelepel vanille-extract
    • 2 theelepels kaneelpoeder
    • 1/2 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1/2 theelepel gemalen kardemom

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Een bakvorm van 23 of 25 cm lang invetten en met bloem bestrooien.
    2. Bloem, baksoda en bakpoeder via een zeef vermengen en apart zetten.
    3. Kaneel, nootmuskaat en kardamom gedurende 5 minuten met de eieren opkloppen. Poedersuiker toevoegen en goed mengen. Plantaardige olie toevoegen en het geheel gedurende 5 minuten kloppen.
    4. Afwisselend 1 eetlepel meelmengsel en 1 eetlepel melk aan het eimengsel toevoegen. Vervolgens met een lepel wortel en walnoot erdoor scheppen. Het beslag in de bakvorm gieten.
    5. Gedurende 1 uur bakken.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren