Karbonade met gekarameliseerde uien en erwten uit de slowcooker

    Karbonade met gekarameliseerde uien en erwten uit de slowcooker

    20keer bewaard
    8uur10min


    16 personen hebben dit gemaakt

    Malse karbonades bereid in de slowcooker met gekarameliseerde uien, erwten en cider. Serveer met romige aardappelpuree.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • olie voor het braden
    • 2 karbonades
    • 4 grote uien, in ringen gesneden
    • 1 teentje knoflook, geplet
    • een snufje suiker
    • 200 ml cider
    • peper en zout, naar smaak
    • 4 eetlepels diepvrieserwten
    • klontje boter

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 8uur  ›  Klaar in:8uur10min 

    1. Zet de slow cooker op "laag".
    2. Verhit wat olie in een koekenpan. Bak hierin de karbonades bruin aan elke kant. Haal ze uit de pan en leg ze in de slow cooker.
    3. In dezelfde koekenpan laat je de uien langzaam karameliseren. Voeg de knoflook en de suiker toe en roer een paar minuten.
    4. Voeg de cider toe en breng aan de kook.
    5. Giet het ui-cidermengsel over de karbonades. Breng op smaak met zout en peper en doe de deksel erop. Laat 8 uur in de slowcooker op 'laag' sudderen.
    6. Voeg de laatste 30 minuten de erwten toe, meng goed.
    7. Om te serveren, haal je de karbonades eruit en leg je ze op een bedje van aardappelpuree. Roer een klontje boter in de jus en giet over het vlees.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren