Keftedes (Griekse gehaktballetjes)

    Keftedes (Griekse gehaktballetjes)

    21keer bewaard
    1uur15min


    35 personen hebben dit gemaakt

    Keftedes zijn goedkoop, veelzijdig en - bovenal - ongelooflijk lekker! Deze balletjes worden in de oven gebakken in plaats van in de pan, maar zijn nog steeds lekker en krokant. Serveer met patat en tzatziki, of een groene salade. Je kunt ze ook als borrelhapje serveren, of op een (ciabatta)broodje met ketchup en mosterd als lunch.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr brood, in sneetjes
    • 500 gr varkensgehakt
    • 500 gr rundergehakt
    • 1 ei
    • 2 middelgrote sjalotten, fijngehakt
    • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 1/2 eetlepel gehakte verse munt
    • 1 1/2 eetlepel gehakte verse peterselie
    • 1 eetlepel gedroogde oregano
    • 1/2 eetlepel zeezout, of naar smaak
    • versgemalen zwarte peper naar smaak
    • 100 gr bloem

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Doe het brood in een grote kom en bedek met water. Laat ongeveer 10 minuten staan, terwijl je de sjalot en kruiden hakt.
    2. Giet het water uit de kom met het brood. Neem een ​​handvol brood en knijp zoveel mogelijk water uit boven de gootsteen. Doe het natte brood terug in de kom en voeg varkensvlees, rundvlees, ei, sjalotten, knoflook, munt, peterselie, oregano, zout en peper toe. Meng met je handen alle ingrediënten tot het goed gecombineerd is. Zet 30 minuten tot een uur in de koelkast, afgedekt (dit is niet absoluut noodzakelijk, maar het laat de smaken mengen en zorgt er ook voor dat de gehaktballetjes makkelijker te vormen zijn. Je kunt het ook een nacht in de koelkast laten staan).
    3. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek bakplaten met bakpapier.
    4. Doe de bloem in een ondiepe kom of plastic zak, naar je eigen voorkeur. Haal het gehaktmengsel uit de koelkast en vorm de gehaktballetjes: Rol het mengsel in 2 tot 3 cm ballen, maak een beetje plat, bedek met de bloem, schud overtollige bloem eraf. Leg de gehaktballetjes op de bakplaat.
    5. Bak ongeveer 30 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven, draai halverwege een keer om. De balletjes moeten gaar zijn aan de binnenkant en krokant aan de buitenkant.
    6. Serveer onmiddellijk of op kamertemperatuur.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren