Vruchtencompote voor Kerst

    Vruchtencompote voor Kerst

    Voeg toe aan favorieten!
    30min


    Maak dit als eerste!

    Deze compote kun je maken zoals je zelf wilt. Gebruik vijgen, abrikozen, dadels, rozijnen, peren, appels, perziken of pruimen, etc. Ik geniet ervan om te experimenteren en verschillende dingen uit te proberen. Je kan met dit recept improviseren en dingen toevoegen of weglaten naar je eigen smaak. Dit is zo makkelijk - het vergt niet veel voorbereiding, het kan een paar dagen van tevoren gemaakt worden en in de koelkast bewaard worden.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 450 gr gemengd gedroogd fruit
    • 100 gr gesneden sinaasappel (met schil)
    • 50 gr gesneden citroen (met schil)
    • 2 bananen, in dunne plakjes
    • 1 rode appel, ongeschild, fijngehakt
    • 1 peer, fijngehakt
    • 1 klein blikje ananasstukjes
    • 750 ml sinaasappelsap (of genoeg om alles mee te bedekken)
    • 250 ml port (optioneel)
    • donkerbruine basterdsuiker naar smaak (optioneel)
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel gemalen kaneel (of een kaneelstokje)
    • Slagroom en/of ijs om te serveren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Doe de gedroogde vruchten in een grote glazen kom, snijd de vruchten in de grootte die je wilt. Snijd dan het verse fruit en doe ook dit in de kom, samen met het blikje ananas.
    2. In dit stadium voeg je het sinaasappelsap en de port toe, zodat de appels en bananen niet bruin worden. Voeg de suiker toe (indien gewenst) en specerijen.
    3. Roer dit goed door en plaats in de magnetron, op hoog, gedurende 15 minuten terwijl je om de 5 minuten roert. Als je denkt dat het fruit niet zacht genoeg is, laat je het wat langer in de magnetron staan.
    4. Als ze naar tevredenheid gekookt zijn, serveer je het meteen, of bewaar de compote in de koelkast tot later. Beide is lekker. Serveer als bijgerecht, of als dessert met wat slagroom of ijs.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren